TeamAlert och batterisparande på Android

TeamAlert och batterisparande på Android

Många Android-modeller försöker spara batteri genom att automatiskt avsluta appar eller förhindra att de körs som vanligt. Detta kan påverka TeamAlert som måste kunna ta emot larm hela tiden.

De flesta tillverkare tillåter dig att undanta appar för detta batterisparande. Om möjligt bör man också välja att appen ska starta automatiskt. TeamAlert är utformat för att använda väldigt lite batteri och du kommer inte märka någon skillnad i hur ofta du måste ladda telefonen genom att följa dessa råd.

Det är väldigt varierande hur detta går till på olika modeller, men du hittar det oftast under batteri- eller appinställningar. Leta efter några av dessa nyckelord:

• batterioptimering
• strömhantering
• viloläge
• skyddade applikationer
• autostart

... eller liknande beteckningar.

Ofta kan du få hjälp på Internet eller genom en tekniskt kunnig för att ta reda på det, men tveka inte att kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. du upplever problem med att ta emot larm från TeamAlert. Kom ihåg att ta reda på vilken telefonproducent och modell du har.

Om TeamAlert har satts i ”viloläge” via telefonen kan man missa det push-meddelande som ska utlösa larmet och istället få SMS-backuplösning efter 3 minuter. Se till att kontrollera om det finns andra orsaker till att du inte får push-meddelanden.